Mazda CX-50 Forum banner
101 - 120 of 133 Posts
Po przeczytaniu wyjaśnień byłbym wdzięczny za link do aktualizacji, ponieważ moja aplikacja odmawia zdalnego włączenia mojego samochodu z telefonu. Nie ma znaczenia, gdzie się geograficznie znajduję, po prostu odmawia. Zamyka i otwiera drzwi?? Dziwne, prawda? Z góry dziękuję... Z poważaniem, CWilliams

Discussion starter · #104 ·
Sterownik TCU w wersji 10038 można zainstalować, ALE najpierw Twój Mazda Connect MUSI MIEĆ MINIMALNĄ wersję 11022...następnie zainstaluj sterownik TCU 10038.

Musisz wysłać mi wiadomość, aby uzyskać samodzielne pliki aktualizacji oprogramowania układowego.

Discussion starter · #105 ·
Zdecydowanie zalecamy NAJPIERW zaktualizowanie "Mazda Connect" dla CX-50 do wersji 11022 i użycie, A NASTĘPNIE zaktualizowanie sterownika TCU w samochodzie do wersji 10038.

Plik Mazda Connect ma 1,08 GB w rozmiarze pliku .kwi do pobrania i może zająć około 35 minut lub mniej, aby w pełni zainstalować się w CMU (Connectivity Master Unit) samochodów.
Istnieje dziennik zmian wymieniony w wątku tutaj na tym forum dla AKTUALIZACJI Mazda Connect.

Większość właścicieli CX-50 już korzysta z V11022 dla swojego Mazda Connect, ale wielu NIE zaktualizowało sterownika TCU do najnowszej wersji.
Radzę albo zlecić aktualizację swojemu dealerowi Mazdy, albo samemu pobrać i zainstalować ten bardzo prosty plik, ta aktualizacja .kwi zajmuje tylko 10 minut.

Nie ma dziennika zmian dla tego małego pliku TCU .kwi, ponieważ jest to plik sterownika, który odpowiada za komunikację z serwerem, albo z serwerów Mazdy (OTA) do wewnątrz, albo z organów ostrzegania o nagłych wypadkach z powodu wypadku CX-50.

W obu przypadkach pliku .kwi plik samodzielnej aktualizacji można uzyskać do samodzielnej instalacji, prywatnie "Wiadomość" do mnie tutaj, klikając na mój Avatar, zwykle komunikuję się w ciągu 24 godzin, dołączona prosta instrukcja instalacji. 😀

Aktualny i najnowszy sterownik TCU dla CX-50 to wersja 10038.
Właściciele z podstawowymi umiejętnościami obsługi komputera mogą przeprowadzić tę aktualizację.
Czy to działa również dla CX-30, czy tylko dla CX-50?

Mam komunikat o awarii sieci pojazdu z włączoną lampką ostrzegawczą w moim Mazda CX-30 z 2021 roku. Kupiłem ten samochód w sobotę.

Discussion starter · #119 · (Edited)
Zobacz 43-stronicowy plik .PDF o tytule "MyMazdaApp CONNECTED VEHICLE ERROR CODE DESCRIPTION and RECOVERY Information" załączony, zobacz pierwszy post w tym wątku.

Ten TSB pochodzi od Mazdy USA dla sieci dealerów NA i dotyczy wszystkich kodów błędów oraz sposobu ich naprawy, dostęp do MDARS i innych informacji o modelu jest wymagany w przypadku problemów z MYMAZDAAPP w Ameryce Północnej.

Niektóre ograniczone informacje dotyczą modeli Mazdy w Europie i Wielkiej Brytanii, które korzystają z MyMazdaApp. Ponieważ przestarzały sterownik TCU może również powodować problemy użytkowników aplikacji, zdecydowałem się dołączyć TSB tylko w tym wątku, zobacz stronę 42 TSB.

101 - 120 of 133 Posts