Mazda CX-50 Forum banner
61 - 80 of 133 Posts
Witaj ASH8 i jeszcze raz dziękuję za życzliwe udostępnienie tych wszystkich wspaniałych informacji. Niestety mam duże problemy z moim CX-50 i aplikacją zdalnego uruchamiania. Udaje się włączyć przez aplikację zdalną, ale wtedy pojazd wyłącza się minutę później i w zamian otrzymuję komunikat „błąd” w aplikacji zdalnej.

Czy możesz podać mi link do najnowszego sterownika TCU dla CX-50? Byłbym bardzo wdzięczny. Jeszcze raz dziękuję za pomoc w tej sprawie
Musisz wysłać do niego wiadomość prywatną, więc musisz przejrzeć forum i dodać kilka komentarzy, w których możesz pomóc lub wyrazić opinię, aby uzyskać uprawnienia do wysyłania wiadomości prywatnych.

Zaktualizowano TCU, a następnie CMU bez żadnych problemów.
Bardzo dziękuję ASH8
Mam obecnie problemy z moją aplikacją zdalnego uruchamiania, gdzie udaje się przy początkowym „uruchomieniu”, a następnie otrzymuję „błąd” około 10 sekund później. Lub czasami mój CX-50 uruchamia się po użyciu aplikacji zdalnej, a następnie wyłącza się po około 30 sekundach.
Czy miałeś podobny problem?

Mam obecnie problemy z moją aplikacją zdalnego uruchamiania, gdzie udaje się przy początkowym „uruchomieniu”, a następnie otrzymuję „błąd” około 10 sekund później. Albo czasami mój CX-50 uruchamia się po użyciu aplikacji zdalnej, a następnie wyłącza się po około 30 sekundach.

Czy miałeś podobny problem?
Nie, nie mam tego problemu. Rzadko używam zdalnego uruchamiania. Użyłem go po aktualizacji raz i działało dobrze.

Discussion starter · #68 ·
W pierwszym poście dodano plik .Pdf z 'Mazda OTA Update Instruction', który pokazuje, jak skonfigurować system OTA, jednak MUSISZ już mieć najnowsze oprogramowanie układowe 11022 Mazda Connect i sterownik TCU 10004 zainstalowane i działające jako wersję minimalną oraz skonfigurowaną aplikację MyMazdaApp w telefonie. Po pomyślnym skonfigurowaniu OTA systemy Mazda Connect sprawdzają nowe aktualizacje Mazda Connect co 7 dni.

Mam obecnie problemy z moją aplikacją do zdalnego uruchamiania, gdzie udaje się przy początkowym „uruchomieniu”, a następnie otrzymuję „błąd” około 10 sekund później. Albo czasami mój CX-50 uruchamia się po użyciu aplikacji zdalnej, a następnie wyłącza się po około 30 sekundach.

Czy miałeś również podobny problem?
Cześć, ja też mam ten problem od kilku tygodni. ???

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk

@ASH8 Czy mógłbyś wysłać mi wiadomość prywatną? Próbowałem zapytać o aktualizację TCU 10004, ale nie mogę wysłać Ci wiadomości prywatnej. Cóż, opublikowanie tego pozwoliło mi wysłać im wiadomość... :) Mój został zaktualizowany. FYI instrukcje mówią USB z tyłu konsoli, możesz pomyśleć, że to tylne porty USB dla pasażerów. Po wielu próbach z tylnymi portami USB w końcu spróbowałem portów USB wewnątrz konsoli środkowej (podłokietnik) i zadziałało.

Aktualizacja TCU zajmuje około 15-20 minut. Łączy się trochę mniej.
Tak, trwa to znacznie dłużej niż aktualizacja CMU. Kiedy robiłem swoją, zajęło to tak dużo czasu, że wpadłem w panikę, myśląc, że aktualizacja się nie powiodła i system się zawiesił. Zostawiłem samochód, żeby poszukać informacji, jak go odzyskać, ale kiedy wróciłem, w końcu się skończyło :)
Uff!

Muszę być głupi, nie mogę wejść w tryb TCU, żeby nawet zobaczyć, jaką wersję sterownika mam zainstalowaną. Jakieś rady, czego mi brakuje? Próbowałem przycisków w trybach off, pre-acc, ACC i running, ale jedyne co się dzieje, to wyłącza mi "radio". Otrzymałem OTA dla Mazda Connect do wersji 11022 około 2 tygodnie temu.

Muszę być głupi, nie mogę wejść w tryb TCU, żeby nawet zobaczyć, jaką wersję sterownika mam zainstalowaną. Jakieś rady, czego mi brakuje? Próbowałem przycisków w trybach wyłączonym, pre-acc, ACC i działającym, ale jedyne co robi, to wyłącza moje "radio". Otrzymałem OTA dla Mazda Connect do wersji 11022 około 2 tygodnie temu.
Przytrzymaj pokrętło głośności i przycisk ulubionych, aby przejść do stron diagnostycznych.

61 - 80 of 133 Posts