View attachment 2511
To urządzenie sprzętowe TCU NIE MOŻE zostać przeniesione z jednego samochodu do drugiego, ponieważ są ZABLOKOWANE NUMEREM VIN do ORYGINALNEGO SAMOCHODU Z LINII PRODUKCYJNEJ, RÓWNIEŻ NIE MOŻE zostać przeprogramowane, aby działało w innym Samochodzie lub Kraju.
Pliki aktualizacji TCU CX-50 nie mogą być używane w żadnych innych modelach Mazdy.
Mazda North America wydała aktualizację oprogramowania TCU do wersji 10038 dla Mazdy CX-50 w celu rozwiązania problemów z komunikacją z aplikacją MyMazda.
WYŚLIJ MI TYLKO PRYWATNĄ Wiadomość Kliknij TUTAJ!
TCU oznacza..
Jednostka komunikacji telematycznej
TCU to mała jednostka sprzętowa pod deską rozdzielczą, która POŁĄCZA DANYMI Twoją aplikację MyMazda (Twój telefon) z samochodem w celu zdalnego sterowania i z serwerami Mazdy.
Nowa wersja aktualizacji sterownika TCU10003 10004 10038 jest specyficzna dla i tylko dla Mazdy CX-50.
Chociaż Twój dealer Mazdy powinien zaktualizować to oprogramowanie, gdy Twój samochód jest w serwisie, w większości przypadków nie odbywa się to drogą OTA (Over The Air) i również nie jest wykonywane. Może to być problem, ponieważ właściciel musi zgłosić problem, zanim większość dealerów samochodowych dotknie czegokolwiek skomputeryzowanego.
Moja rada, jeśli znasz podstawy komputera, powinieneś zaktualizować swoje TCU i nie czekać, aż zrobi to Twój dealer.
Serio, to nie jest trudne.
W tym wątku znajduje się plik .Pdf o nazwie "Procedura aktualizacji TCU", jest to instrukcja autoryzowanego dealera Mazdy, podobnie jak plik aktualizacji TCU 10038.
A także plik .Pdf dotyczący powiadomienia dealera Mazdy lub TSB.
Jeśli chcesz samodzielnie zaktualizować oprogramowanie TCU swojego CX-50, musisz pobrać mały plik (tylko około 10 MB) z linku, który również Ci udostępnię z pełnymi i łatwymi instrukcjami, jednak musisz wysłać mi "wiadomość" przez FORUM, klikając na mój awatar, a następnie "Wiadomość" lub "Rozpocznij konwersację", a następnie poproś o link do pobrania, a ja prywatnie wyślę Ci link do pobrania oryginalnego sterownika TCU dla CX-50.
Tak, jako człowiek Mazdy gorąco sugeruję zaktualizowanie TCU, ponieważ współdziała to z aplikacją MyMazda i komunikacją samochodu z Mazdą i Twoim dostawcą usług telekomunikacyjnych w celu połączenia danych.
Nie możesz wyrządzić żadnej krzywdy, ponieważ systemy Mazdy pozwalają teraz tylko na oryginalne aktualizacje Mazdy.
Oferuję właścicielom Mazdy oficjalną pomoc jako emerytowany pracownik Mazdy, a także jako wielokrotny właściciel Mazdy. Robię tylko to, co jest słuszne dla marki i dla Ciebie.
JEŚLI chcesz, aby Twój dealer wykonał aktualizację TCU, musisz zgłosić konkretny problem, taki jak "Moja aplikacja MyMazda w telefonie nie działa, ponieważ nie mogę odblokować drzwi samochodu za pomocą telefonu"
Poniżej dodano nowy plik .Pdf z "Instrukcjami aktualizacji Mazda OTA", jednak musisz mieć co najmniej minimalną wersję Mazda Connect 11022 i sterownik TCU 10038 już zainstalowany i działający w CX-50, następnie używasz tego pliku .Pdf Instrukcje aktualizacji Mazda OTA.
Uwaga: Wszystkie urządzenia TCU to moduł sprzętowy wewnątrz samochodu, moduły te po aktywacji (aplikacja MyMazda itp.) i w użyciu NIE MOGĄ zostać usunięte i zainstalowane w żadnej innej Maździe, ponieważ są ZABLOKOWANE NUMEREM VIN do oryginalnego (Twojego) samochodu.
Podobnie jak karta SD nawigacji OEM (jeśli jest wyposażona) jest zablokowana numerem VIN.
NIGDY NIE USUWAJ ani NIE ODINSTALOWUJ APLIKACJI "MY MAZDA APP" Z TELEFONU, ABY ROZWIĄZAĆ PROBLEM, JEŚLI TO ZROBISZ, BĘDZIESZ MUSIAŁ ZLECIĆ DEALEROWI MAZDY PONOWNĄ REJESTRACJĘ I REAKTYWACJĘ TELEFONU, nie ma innego sposobu, aby to zrobić.
Zobacz 43-stronicowy plik .PDF poniżej na temat "OPIS KODU BŁĘDU POŁĄCZONEGO POJAZDU MYMAZDAAPP I INFORMACJE DOTYCZĄCE ODZYSKIWANIA" załączony.
Ten TSB pochodzi od Mazdy USA do sieci dealerów NA i dotyczy wszystkich kodów błędów i sposobu ich naprawy, dostęp do MDARS i innych informacji o modelu jest wymagany w przypadku problemów z MYMAZDAAPP w Ameryce Północnej.
Niektóre ograniczone informacje dotyczą modeli Mazdy w Europie i Wielkiej Brytanii, które korzystają z aplikacji MyMazdaApp. Ponieważ przestarzały sterownik TCU może również powodować problemy użytkowników aplikacji, zdecydowałem się dołączyć TSB tylko w tym wątku, patrz strona 42 TSB.
To urządzenie sprzętowe TCU NIE MOŻE zostać przeniesione z jednego samochodu do drugiego, ponieważ są ZABLOKOWANE NUMEREM VIN do ORYGINALNEGO SAMOCHODU Z LINII PRODUKCYJNEJ, RÓWNIEŻ NIE MOŻE zostać przeprogramowane, aby działało w innym Samochodzie lub Kraju.
Pliki aktualizacji TCU CX-50 nie mogą być używane w żadnych innych modelach Mazdy.
Mazda North America wydała aktualizację oprogramowania TCU do wersji 10038 dla Mazdy CX-50 w celu rozwiązania problemów z komunikacją z aplikacją MyMazda.
WYŚLIJ MI TYLKO PRYWATNĄ Wiadomość Kliknij TUTAJ!
TCU oznacza..
Jednostka komunikacji telematycznej
TCU to mała jednostka sprzętowa pod deską rozdzielczą, która POŁĄCZA DANYMI Twoją aplikację MyMazda (Twój telefon) z samochodem w celu zdalnego sterowania i z serwerami Mazdy.
Nowa wersja aktualizacji sterownika TCU
Chociaż Twój dealer Mazdy powinien zaktualizować to oprogramowanie, gdy Twój samochód jest w serwisie, w większości przypadków nie odbywa się to drogą OTA (Over The Air) i również nie jest wykonywane. Może to być problem, ponieważ właściciel musi zgłosić problem, zanim większość dealerów samochodowych dotknie czegokolwiek skomputeryzowanego.
Moja rada, jeśli znasz podstawy komputera, powinieneś zaktualizować swoje TCU i nie czekać, aż zrobi to Twój dealer.
Serio, to nie jest trudne.
W tym wątku znajduje się plik .Pdf o nazwie "Procedura aktualizacji TCU", jest to instrukcja autoryzowanego dealera Mazdy, podobnie jak plik aktualizacji TCU 10038.
A także plik .Pdf dotyczący powiadomienia dealera Mazdy lub TSB.
Jeśli chcesz samodzielnie zaktualizować oprogramowanie TCU swojego CX-50, musisz pobrać mały plik (tylko około 10 MB) z linku, który również Ci udostępnię z pełnymi i łatwymi instrukcjami, jednak musisz wysłać mi "wiadomość" przez FORUM, klikając na mój awatar, a następnie "Wiadomość" lub "Rozpocznij konwersację", a następnie poproś o link do pobrania, a ja prywatnie wyślę Ci link do pobrania oryginalnego sterownika TCU dla CX-50.
Tak, jako człowiek Mazdy gorąco sugeruję zaktualizowanie TCU, ponieważ współdziała to z aplikacją MyMazda i komunikacją samochodu z Mazdą i Twoim dostawcą usług telekomunikacyjnych w celu połączenia danych.